Coworkity

Veel gestelde vragen

Bekijk antwoorden op veel gestelde vragen

Wie is Coworkity?

Wij zijn een missie gedreven organisatie en willen de work-life balance van professionals verbeteren. Dit door iedere professional de mogelijkheid te geven zelf hun werkplek te kiezen en in hun eigen omgeving te werken. Dichtbij, flexibel, betaalbaar. Coworkity is als een Airbnb voor werkplekken. Vind via ons platform de beste werkplekken bij jou in de buurt. Plekken kunnen variëren van een flexplek, een privé kantoor of vergaderruimte. Op unieke locaties.

Hoe verander of herstel ik mijn wachtwoord?

Wil je jouw wachtwoord veranderen? Ga naar je account toe en verander je wachtwoord.

Ben je je wachtwoord vergeten? We sturen je een link per mail om je wachtwoord te veranderen en met je nieuwe wachtwoord alsnog te kunnen inloggen.

Hoe beschermen jullie mijn privacy en persoonsgegevens?

We nemen jouw privacy en persoonsgegevens zeer serieus. Lees in onze Algemene voorwaarden en onze Privacy-en cookieverklaring hoe we met jouw privacy persoonsgegevens omgaan.

Hoe kom ik in contact met Coworkity?

Je kunt contact opnemen via info@coworkity.com en we proberen binnen 24 uur te antwoorden.

Ga jij binnenkort werken in je eigen omgeving op een unieke werkplek? Maar heb jij nog vragen? Wij helpen je graag. De veelgestelde vragen van gasten beantwoorden we hieronder.

Hoe krijg ik contact met een host?

Om contact met een host te kunnen krijgen moet je een reserveringsverzoek versturen. Dit is een vrijblijvend verzoek en je kunt hierna ook een bericht versturen, waardoor jullie een conversatie met elkaar aan kunnen gaan. Het is voor het afronden van de betaling niet toegestaan en ook niet veilig om telefoonnummers of andere communicatiegegevens buiten het platform om te versturen. Ook zodra de betaling voltooid is, adviseren we om via de functie Berichten te blijven communiceren met je host voor eventuele verdere details rondom route en inchecken.

Mag mijn huisdier mee?

Wil jij je huisdier meenemen naar jouw werkplek? Er zijn genoeg accommodaties waar huisdieren net zo welkom zijn als mensen. Of er huisdieren toegestaan zijn, wordt vermeld in de omschrijving van de accommodatie. Als je er niet zeker van bent, kan je natuurlijk ook altijd nog even de host een berichtje sturen. 

Waar vind ik het adres van de accommodatie van mijn host?

Je vindt deze terug in het reserveringsoverzicht in jouw dashboard.

Tot wanneer kan ik betalen na een reserveringsverzoek?

Zodra de host de boeking heeft geaccepteerd, dien je op tijd te betalen. In ieder geval 12 uur voor je de werkplek wilt gebruiken. Wanneer je de bevestigde reservering niet binnen de termijn betaald, heeft de host het recht je reservering alsnog te weigeren en zul je opnieuw een boekingsverzoek moeten versturen of een andere werkplek moeten boeken.

 Waarom rechtstreeks via Coworkity betalen en communiceren?

Door alle communicatie en betalingen via Coworkity te doen ben je beschermd door de Algemene voorwaarden en de Privacy- cookieverklaring.

Daarnaast kun je je reserveringsgegevens gemakkelijker bekijken zoals het adres en de contactgegevens van een host, inclusief de incheckinformatie. Deze voordelen kunnen we je niet bieden als je buiten het platform om communiceert of betaalt. Het is daarom ook niet toegestaan om via de Coworkity website gegevens te delen zoals externe linkjes, social media accounts, telefoonnummers, e-mailadressen of andere gegevens die communicatie of betalingen buiten het platform om faciliteren.

Betalen en communiceren anders dan via het Coworkity platform maakt het voor ons moeilijker om jouw informatie te beschermen. Hiermee riskeer je fraude en andere veiligheidsproblemen. In dat geval maken mensen valse accounts of websites aan met als doel persoonlijke gegevens te stelen zoals je wachtwoord of rekeningnummer. Dit heet phishing of spoofing. Twijfel je of een mail wel echt van Coworkity komt? Stuur dan direct een mail naar support@coworkity.com.

Maak melding van verdachte berichten

Betaal een boeking nooit buiten Coworkity om. Als iemand vraagt om buiten het betaalsysteem van onze site om te betalen, of als iemand je doorstuurt naar een nep Coworkity website, willen wij je dringend verzoeken om hier melding van te maken via support@coworkity.com. Als je jouw werkplek niet via Coworkity hebt betaald, loop je het risico dat er met jouw geld gefraudeerd wordt. Ons dringende verzoek is om hier direct melding van te maken.

BTW

Prijzen op het Platform zijn excl. BTW. Bij de uiteindelijke betaling wordt automatisch 21% BTW gerekend over het totaalbedrag. De factuur vermeldt afzonderlijk de betaalde BTW

Hoe annuleer ik een boeking?

Soms komt het voor dat een gast of host toch de betaalde boeking moeten annuleren. Wij begrijpen dat dit kan gebeuren. Het terugbetalen van boekingsgelden gaat altijd via Coworkity. Graag leggen wij onze procedures hieronder uit:

Annuleren buiten 24 uur voor aankomst
Een betaalde boeking kan tot 24 uur voor de aankomsttijd door zowel gast als host worden geannuleerd. Als de boeking al is betaald dan wordt het bedrag van de boeking teruggeboekt door Coworkity.

Gast annuleert binnen 24 uur voor aankomst
Mocht de gast binnen 24 uur voor de aankomsttijd besluiten de betaalde boeking te annuleren, dan zal het geld niet worden gerestitueerd aan de gast. Wanneer gast en host echter tot een  overeenstemming willen komen over terugbetaling, dan kan de host of de gast contact opnemen met Coworkity via support@coworkity.com.

Host annuleert binnen 24 uur voor aankomst
Mocht de host binnen 24 uur voor de aankomsttijd de reeds betaalde boeking willen annuleren, dan dient de host contact op te nemen met Coworkity via support@coworkity.com.

Wat als een werkplek niet voldoet aan de eisen bij aankomst?

Mocht het bij aankomst blijken dat de werkplek niet voldoet aan de eisen/verwachtingen, dan raden wij je aan om dit met de host zelf direct te bespreken. Mochten jullie hier samen niet uitkomen neem dan contact met ons op. Dan zoeken we zo snel mogelijk naar oplossingen. Dit kan via support@coworkity.com.

Heb je nog andere vragen? Stuur ons dan een mail naar guest@coworkity.com en wij helpen je graag.

Hoe schrijf ik een review over een Coworkity werkplek?

Wanneer je hebt gewerkt op een werkplek via Coworkity, dan kun je hierover een recensie schrijven. Mogelijk sturen we je na je verblijf een bericht om te horen hoe jouw Coworkity ervaring is geweest. Wij en de host horen natuurlijk graag of je een goede ervaring hebt gehad.

Kunnen hosts een review schrijven over mij?

Het is voor een host mogelijk om op een review van een gast te reageren. Op dit moment is het op het Coworkity platform nog niet mogelijk dat een host een review schrijft over een gast. Wij willen dit in de toekomst wel gaan implementeren.

Hoe verwijder ik mijn account?

Ben je niet meer van plan om te werken via Coworkity? Wat jammer! Kunnen we je misschien ergens mee helpen? Je kunt een mailtje sturen naar support@coworkity.com.

Als je toch onze community wilt verlaten, kan dit via jouw account. Daar is de mogelijkheid om jouw account te verwijderen. Dit kan niet als je nog reserveringsverzoekingen of boeking(en) open hebt staan.

Wil jij binnenkort je accommodatie verhuren als werkplek? Maar heb jij nog vragen? Wij helpen je graag. De veelgestelde vragen van gasten beantwoorden we hieronder.

Is mijn accommodatie geschikt voor Coworkity?

Op de website zie je veel verschillende soorten werkplekken. Ze hebben echter veel overeenkomsten: hosts willen hun gasten laten genieten van een unieke werkplek, dichtbij, flexibel en betaalbaar. Van woningen, kantoren, coworking spaces, hotels, vakantiewoningen tot unieke plekken. Het aanbod is heel divers.

Het is heel eenvoudig om te gaan verhuren. Aspecten om wel goed rekening mee te houden voordat je start met het verhuren zijn de wet- en regelgeving, type werkplek en faciliteiten, prijs, beschikbaarheid, en het contact met gasten.

Persoonlijke hulp of tips nodig bij het starten van een werkplek?

Mail naar host@coworkity.com en wij helpen je graag.

Stelt Coworkity eisen aan hosts?

Om de behoeften van onze gasten te waarborgen, controleert het Coworkity-team elke nieuwe locatie op een aantal punten, zoals:

 • Is er rechtstreeks contact met de host die de gast van de beste tips kan voorzien?
 • Hoeveel plekken worden er aangeboden?
 • Kun een gast goed en veilig werken in de aangeboden accommodatie?  

Daarnaast verwachten wij dat onze hosts en gasten respectvol omgaan met elkaar en de accommodatie.

Twijfel jij of jouw accommodatie geschikt is? Mail naar host@coworkity.com en wij helpen graag.

Hoe zit het met wet- en regelgeving?

Lijkt het jou leuk om jouw accommodatie te verhuren als werkplek? Dan is het naast het aanmaken van een advertentie, ook verstandig om de wet- en regelgeving over het ontvangen van gasten in jouw accommodatie te raadplegen. Daarom adviseren wij de host om de nationale en regionale wet- en regelgeving, over het ontvangen van betalende gasten die voor korte periodes in jouw accommodatie verblijven, te achterhalen. Dit is vaak gemakkelijk te vinden op websites van de gemeente, stad of provincie. In sommige gemeenten is het noodzakelijk om het verhuren van jouw accommodatie te registreren, zodat er toestemming of een vergunning kan worden verkregen om de gasten te mogen ontvangen. In andere gemeenten is er vanwege het incidentele karakter geen beleid of wet- en regelgeving opgesteld.

Moet ik betalen om host te worden?

Aanmelden als host is op ons platform gratis. Ook het plaatsen van jouw accommodatie en werkplek(ken) is gratis. Je betaalt een commissie als een gast bij jou een werkplek boekt. Voor jouw eigen veiligheid en privacy is het van belang dat je altijd via het platform communiceert en jouw gasten de werkplek via het platform laat betalen.

Hoe werkt verhuren via Coworkity?

 1. Maak een advertentie aan
  Start met het aanmaken van een advertentie. Hier vul je een aantal gegevens in zoals de titel, locatie, foto's, de prijs en beschikbaarheid. Jij bepaalt zelf hoeveel gasten en wanneer je wilt ontvangen. Je stelt zelf jouw regels op en vertelt hoe gasten kunnen in- en uitchecken. 
 2. Laat jouw werkplek opvallen
  Werkplekken met goede fotografie, goede beschrijvingen en een goed hostprofiel worden veel vaker geboekt. We helpen je graag op weg. Wil jij persoonlijk advies en tips voor jouw advertentie? Stuur een mail naar host@coworkity.com en we proberen je binnen 24 uur te antwoorden.
 3. Ontvang reserveringsverzoeken
  Zodra je jouw advertentie af hebt, kan jouw plek geboekt worden door gasten. Je krijgt een bericht als een gast een reserveringsverzoek heeft verstuurd. We raden je aan om jouw beschikbaarheid up-to-date te houden zodat je niet onnodig ‘nee’ hoeft te verkopen aan gasten. Een zo compleet mogelijke beschrijving en jouw regels zorgen ervoor dat gasten niet tegen onprettige verrassingen lopen. 
 4. Ontvang gasten
  Zodra jij een reserveringsverzoek hebt geaccepteerd en de gasten de reservering betaald hebben, is de boeking gereed en ben je klaar om je eerste gasten te ontvangen. Het is voor jouw eigen veiligheid en privacy zeer belangrijk dat je de communicatie en betalingen altijd via het platform laat verlopen. Je ontvangt de volledige prijs die je vraagt voor jouw plek minus de commissie en transactiekosten van Ideal, Paypal of credit card. Bij verhuur per dagdeel of dag worden geen transactiekosten in rekening gebracht. Op de eerste dag van elke maand storten wij jouw verhuuropbrengsten op je bankrekening.

Hoe weet ik wie komen werken?

Als er gasten bij jou willen werken sturen ze altijd een reserveringsverzoek. Voordat je deze accepteert heb je als host altijd de mogelijkheid om via het platform vragen te stellen aan jouw potentiële gasten. Wil je nog wat meer van ze weten? Ben je benieuwd of ze alleen een werkplek zoeken of ook een netwerk? Vraag het jouw gasten en wie weet kun je ze professioneel adviseren of op een andere manier helpen om het beste uit hun verblijf bij jou te halen.  

In welke mate dien ik contact te hebben met mijn gasten, als ze in mijn accommodatie zijn?

Het is niet verplicht om contact te hebben met jouw gasten. Het kan sterk verschillen per gast (en per host) of zij het waarderen om veel contact te hebben. De ene persoon vindt het gezellig om samen met de host een netwerk op te bouwen. De ander heeft de voorkeur om meer in rust en privacy te verblijven. 

Het is als host ook goed om aan te geven waar jij je prettig bij voelt. Een duidelijke routebeschrijving, check-in en check-out informatie en het helder maken van regels in jouw accommodatie dragen bij aan een prettig contact.

Is het verplicht koffie, thee of drinkwater te faciliteren?

We verplichten een host niet om koffie, thee of drinkwater aan te bieden. We raden het de hosts wel altijd aan. Als je toch besluit om geen koffie, thee of drinkwater aan te bieden, raden we sterk aan om dit goed in je beschrijving te vermelden en dit in de communicatie met jouw gast ook te benadrukken.

Een advertentie aanmaken

Hoe start ik een werkplek?

De eerste stap naar het ontvangen van enthousiaste gasten op jouw locatie is al gezet. Je bent op zoek naar de mogelijkheden voor het verhuren van jouw accommodatie om te werken. Om inspiratie op te doen is het goed om eens bij een aantal andere hosts op het platform te kijken hoe zij een advertentie hebben aangemaakt. 

Heb je inspiratie opgedaan? Start met het aanmaken van een advertentie. Hier vul je een aantal gegevens in zoals de titel, locatie, foto's, de prijs en beschikbaarheid. Jij bepaalt zelf wanneer je gasten wil ontvangen en hoeveel. Je stelt zelf jouw regels op en vertelt hoe mensen kunnen in- en uitchecken. Je maakt ook een profiel van jezelf aan om jouw gasten te vertellen wie je bent. Dat geeft jouw gasten een veilig en vertrouwd gevoel.

Hulp of tips nodig bij het aanmaken van een nieuwe advertentie? Mail naar host@coworkity.com en wij helpen je graag.

Wat moet ik mijn gasten vertellen over mezelf of mijn werkplek?

Gasten willen graag weten bij wie en waar ze komen werken. Via jouw profiel kun je de gasten meer over jezelf en de werkplek vertellen. Denk bij het opstellen van jouw profiel aan de volgende punten.

 • Kies een profielfoto waarop jij en/of de werkplek goed zichtbaar is.
 • Vertel kort waarom je jouw accommodatie verhuurt.
 • Vertel iets over jezelf zoals je eigen werk.
 • Bedenk wat zou willen weten van een host.

Wat voor titel geef ik mijn advertentie?

De titel zorgt samen met jouw eerste foto of mensen jouw plek gaan bekijken op de website. Dit is de eerste stap naar het maken van een perfecte advertentie. 

Geef bij het bepalen van jouw titel antwoord op de volgende vragen:

 • Wat is er bijzonder aan jouw accommodatie en/of werkplek?
 • Wat kun je aanbieden? Wat maakt de werkplek uniek? Bijvoorbeeld: is de locatie bijzonder, zijn er uitgebreide faciliteiten, bied je naast een werkplek ook een netwerk, enz.

Een aantal tips van ons voor het bedenken van een titel:

 • 4-8 woorden is perfect voor een goede titel. Kort maar krachtig.
 • Is jouw werkplek bijvoorbeeld gesitueerd op een unieke locatie? Voeg deze dan aan de titel toe. Mensen zijn hier misschien al naar op zoek.
 • Maak gebruik van woorden als, 'rustig', 'uniek', etc.

Hoe beschrijf ik mijn werkplek het best?

De beschrijving is een belangrijk onderdeel om jouw gasten een goed beeld te geven over jouw accommodatie en werkplek. Een beschrijving is een eenvoudige manier om de gasten precies te laten weten wat ze kunnen verwachten. 

Probeer in de beschrijving de volgende punten te beantwoorden:

 • Wat kunnen gasten in jouw accommodatie en van de werkplek verwachten? Bijv. het gebruik van gemeenschappelijke faciliteiten (keuken, toilet, parkeren, etc.)
 • Wat is er in de buurt aan lunchgelegenheden en/of kunnen ze zelf een lunch maken in de pantry of keuken?
 • Beschrijf daarnaast duidelijk waar de gasten zullen werken. Hoe ziet het eruit en wat moeten ze zelf meenemen? Bijv. kladpapier, pennen, en andere kleine kantoorbenodigdheden. Voorkom misverstanden en beschrijf het zo duidelijk mogelijk.

Probeer bovenstaande punten niet alleen los te noemen, maar in een prettig te lezen verhaal. Zijn er faciliteiten die je in het aanmeldformulier niet kon aanvinken? Benoem ze dan afzonderlijk in je beschrijving. 

Belangrijk: Beschrijf op je profiel wie je bent.  Een goed profielbeschrijving en profielfoto zorgt ervoor dat de gasten een veilig en vertrouwd gevoel hebben. 

Hulp nodig of wil je dat we jouw beschrijving checken? Mail naar host@coworkity.com en wij helpen je graag.

Hoe maak ik de beste foto's van mijn werkplek?

Het is bekend dat hosts met goede foto’s veel vaker geboekt worden. De Coworkity community hecht veel waarde aan duidelijke foto’s en reviews van andere gasten. Een goede ‘eerste’ foto is de eerste stap.

De eerste foto is de foto die de gasten ook in alle overzichten te zien krijgen. Deze vormt samen met de titel de eerste indruk die gasten van jouw accommodatie en werkplek krijgen. Dit is de foto die het beste jouw werkplek laat zien. Zorg dat het een scherpe foto is waaruit blijkt wat jouw werkplek uniek maakt. Voorkom foto’s die te donker of juist overbelicht zijn. Gasten kunnen soms kiezen om een werkplek niet te boeken wanneer ze bijvoorbeeld teveel spullen op de foto’s van de werkplek zien. Ook een opgeruimde accommodatie helpt. Maak foto’s zoals je zou doen als je je woning zou adverteren voor een verkoop.

Hoe bepaal ik de prijs van mijn aangeboden werkplek?

De prijs verschilt per type werkplek. Normaliter kent een flexplek de minste faciliteiten en de laagste prijs. Een privé kantoor heeft meer faciliteiten en is wat duurder. Een vergaderruimte is typisch voor meerdere personen beschikbaar, kent veel faciliteiten en heeft de hoogste prijs. De prijs wordt voor alle type werkplekken ingesteld per uur. Wel kun je als host zelf bepalen voor hoeveel uur je minimaal en maximaal wilt verhuren. Een flexplek wordt uit ervaring vaker per dagdeel of per dag geboekt, terwijl een vergaderruimte weer vaker per uur of enkele uren wordt gevraagd. Maar uiteraard is dit geheel aan jou als host. Een goede referentie is wat andere hosts vragen voor dezelfde werkplek, met dezelfde beschikbaarheid en faciliteiten. Hulp nodig bij het bepalen van een juiste prijs? Mail naar host@coworkity.com en wij helpen je graag.

BTW

Prijzen op het Platform zijn excl. BTW. Bij de uiteindelijke betaling wordt automatisch 21% BTW gerekend over het totaalbedrag. De factuur vermeldt afzonderlijk de betaalde BTW.

Wanneer kan ik schoonmaakkosten rekenen?

Onze community heeft respect voor anderen en voor de accommodaties. Wij gaan er vanuit dat jouw gasten de werkplek schoon en netjes achterlaten. Tenslotte zijn we allemaal professionals. Heb jij een unieke werkplek die je afzonderlijk moet schoonmaken, dan zou je schoonmaakkosten kunnen meerekenen in de prijs. Het is op dit moment nog niet mogelijk om dit afzonderlijk in rekening te brengen. Je kunt in jouw omschrijving duidelijk aangeven dat de prijs inclusief schoonmaakkosten is. 

Hulp nodig bij het bepalen van een juiste prijs? Mail naar host@coworkity.com en wij helpen je graag.

Hoe kan ik een minimaal aantal uren per werkplek instellen?

Jij bepaalt als host hoelang een verblijf minimaal moet zijn. Je past dit altijd aan per type werkplek. Je kunt dit instellen bij het aanmaken van de advertentie en daarna altijd aanpassen bij 'Mijn advertenties'. Hier heb je als host ook de mogelijkheid om bepaalde dagen wel/niet toe te staan.

Hoe kan ik aangeven wanneer gasten kunnen in- en uitchecken?

Om misverstanden te voorkomen is het goed om aan te geven wanneer de gasten kunnen komen en ‘moeten’ gaan. Je kunt per type werkplek aangeven wat de in- en uitchecktijden zijn. Je kunt hier in overleg met jouw gasten natuurlijk altijd van afwijken. Zo lang je hier helder met jouw gasten over communiceert, komen jullie er vast uit. Hulp nodig bij het aanpassen van de in- en uitchecktijden? Mail naar host@coworkity.com en wij helpen je graag.

Hoe kan ik regels opstellen voor de gasten?

Om ongewenste verrassingen te voorkomen is het goed om duidelijke regels te omschrijven in jouw advertentie. Je kunt beter op voorhand duidelijk zijn dan dat je in vervelende discussies terecht komt tijdens het verblijf in jouw accommodatie. Hulp nodig of wil je een dubbel check van ons op jouw regels? Mail naar host@coworkity.com en wij helpen je graag.

Hoe vertel ik de gasten hoe ze op mijn locatie kunnen arriveren?

Is jouw verhuurde accommodatie lastig te vinden? Het is voor de gasten fijn om te weten hoe ze bij hun geboekte werkplek moeten komen en hoe jullie elkaar zullen treffen. 

Geef bij maken van de advertentie bij het tabblad ‘Overige Informatie’ in het veld ‘Incheckinstructie’ in jouw advertentie duidelijke tips om jouw werkplek te bereiken en hoe het inchecken zal verlopen. Checken de gasten zichzelf in? Of worden ze door jou ontvangen? Beiden kan…vermeld het wel duidelijk in jouw advertentie.

Hoe maak ik een extra advertentie aan?

Op jouw locatie kun je verschillende typen werkplekken aanbieden. Van elk type werkplek kun je er meerdere aanbieden. Voorbeeld:

In je woning is een grote eetkamer, met een tafel voor 6 personen. Daarnaast heb je een werkkamer op de 1e verdieping en een ‘office pod’ in de tuin. Je kunt zelf kiezen welke ruimte je als flexplek, privé kantoor of vergaderruimte wilt aanbieden.

Elk type werkplek dien je afzonderlijk aan te maken. Binnen elk type werkplek kun je aangeven hoeveel hiervan beschikbaar zijn, welke prijzen je hanteert, maximaal aantal personen, maximaal aantal uren, etc. 

Een nieuw type werkplek aanmaken binnen jouw account? Of van je bestaande type werkplek er meer aanbieden? Regel het eenvoudig in jouw eigen account.

Reserveringsverzoek, boeking en beschikbaarheid beheren

Wat moet ik doen als ik een reserveringsverzoek heb ontvangen?

Gefeliciteerd! Je hebt een reserveringsverzoek ontvangen. Wat nu? Je hebt een reserveringsverzoek in je inbox ontvangen van jouw gast. Je kunt de gast laten weten of jouw werkplek beschikbaar is op de aangegeven datum door het reserveringsverzoek te accepteren of te weigeren*. De gast ontvangt een betaalverzoek wanneer de reservering geaccepteerd is door jou en zodra de gast deze betaling heeft voldaan is de boeking definitief. Na de betaling kunnen je via Berichten contact opnemen met de gast

Let op: Deel voor jouw eigen veiligheid en privacy nooit persoonlijke gegevens voordat de toekomstige gast betaald heeft!

Hoe snel moet ik reageren op een reserveringsverzoek?

Wanneer een gast een reserveringsverzoek stuurt is het een goed idee om zo snel* mogelijk te reageren. Zo voorkom je dat je gast zit te wachten en misschien op zoek gaat naar een andere werkplek. Momenteel dwingt ons systeem nog geen minimale reactie termijn af. Zodra jij het reserveringsverzoek geaccepteerd hebt, ontvangt de gast een betaalverzoek. Ook hier dwingt het systeem momenteel nog geen minimale reactie termijn af. Uiteraard geldt wel dat als er nog niet is betaald, de gast jouw werkplek niet kan gebruiken.

*Laat jouw gasten niet te lang wachten. Als je niet binnen 12 uur op het verzoek reageert, dan heeft de gast conform de Algemene Voorwaarden het recht een andere werkplek te boeken. Andersom heeft een gast na jouw accepteren, 12 uur de tijd om de betaling in orde te maken. Als een gast hier niet aan voldoet, dan mag je de reservering ook annuleren. We doen dit om no-shows en onduidelijke boekingen te voorkomen.

Hoe krijg ik meer informatie over de gasten?

De basisinformatie staat in het profiel van de gasten. We snappen echter dat je soms wat meer informatie over jouw gasten wilt voordat ze bij jou komen werken. Wanneer je een reserveringsverzoek hebt ontvangen kun je een bericht sturen naar jouw gast(en). Op die manier kun je meer informatie krijgen wie bij jou wil komen werken. Ook nadat de boeking betaald is, kun je via Berichten contact onderhouden met je gast.

Hoe weiger ik een reserveringsverzoek?

Wanneer je een reserveringsverzoek ontvangen hebt, krijg je een mail om het verzoek te accepteren of te weigeren. Weiger je het reserveringsverzoek omdat je niet aanwezig bent? Je kunt je beschikbaarheid aanpassen in je dashboard. Zodat je niet zo vaak een verzoek hoeft te weigeren.

Hoe annuleer ik een boeking?

Soms komt het voor dat een gast of host toch de betaalde boeking moeten annuleren. Wij begrijpen dat dit kan gebeuren. Het terugbetalen van boekingsgelden gaat altijd via Coworkity. Graag leggen wij onze procedures hieronder uit:

Annuleren buiten 24 uur voor aankomst
Een betaalde boeking kan tot 24 uur voor de aankomsttijd door zowel gast als host worden geannuleerd. Als de boeking al is betaald dan wordt het bedrag van de boeking teruggeboekt door Coworkity.

Gast annuleert binnen 24 uur voor aankomst
Mocht de gast binnen 24 uur voor de aankomsttijd besluiten de betaalde boeking te annuleren, dan zal het geld niet worden gerestitueerd aan de gast. Wanneer gast en host echter tot een  overeenstemming willen komen over terugbetaling, dan kan de host of de gast contact opnemen met Coworkity via support@coworkity.com.

Host annuleert binnen 24 uur voor aankomst
Mocht de host binnen 24 uur voor de aankomsttijd de reeds betaalde boeking willen annuleren, dan dient de host contact op te nemen met Coworkity via support@coworkity.com.

Hoe pas ik mijn beschikbaarheid aan?

Door jouw beschikbaarheid up-to-date te houden, voorkom je dat je onnodig reserveringsverzoeken ontvangt. Bovendien hoef je geen gasten teleur te stellen. In je dashboard onder Mijn advertenties maak je perioden in je kalender niet beschikbaar.

Als we je ergens mee kunnen helpen laat het ons dan weten door te mailen naar host@coworkity.com.

Hoe kan ik mijn agenda synchroniseren met andere agenda’s?

Het is op dit moment nog niet mogelijk om je agenda te synchroniseren met andere agenda’s. We werken hard om zo snel mogelijk een koppeling voor jouw verschillende agenda’s te realiseren. Je kunt altijd je beschikbaarheid aanpassen.

Hoe pas ik de prijs van mijn werkplek aan?

Het is bij ons mogelijk om je prijzen per type plek aan te geven. Daarnaast kun je het minimum en maximum aantal uren aangeven dat je de werkplek wilt verhuren. Tenslotte kun je ook aangeven of er een minimum en maximum aantal personen vereist is voor een type werkplek. Let wel op; als je voor een bepaalde periode geen tarief hebt ingesteld wordt de plek voor die periode als niet beschikbaar getoond. Wij doen dit omdat we niet weten welk tarief we voor die datum moeten hanteren. Ga in je advertentie naar 'Prijs' om je prijs aan te passen.

Hoe kan ik mijn werkplek tijdelijk pauzeren?

Als je jouw werkplek een tijdje wil pauzeren raden we je altijd aan om jouw plek als niet beschikbaar aan te geven in je kalender. Onze community ziet jouw plek dan wel nog en kan jouw plek opslaan onder favorieten. Het is zonde als professionals jouw werkplek niet onder hun favorieten kunnen opslaan, toch?

Communicatie met jouw gasten

Hoe ontvang ik gasten?

Of je nu al voor langere tijd op ons platform zit of net nieuw bent: elk bezoek is weer een nieuwe ervaring. En dat heeft enige voorbereiding nodig. Daarom hebben wij een handleiding opgesteld voor het ontvangen van jouw gasten.

 1. Voorbereiding
  Bedenk elke keer als er een gast langs komt of er nog iets gedaan kan worden om het verblijf nog comfortabeler te maken.
 2. Extra's: Lunch, (net)werkgesprek, cursus, enz.
  Nodig je gasten uit voor een lunch, (net)werkgesprek, cursus, enz. Of nodig je gasten uit voor het avond eten. Heb jij meer te beiden dan alleen jouw werkplek? Als je jouw gasten wilt verrassen met versgebakken brood van de bakker bij jou om de hoek, of als je jouw kennis ter beschikking stelt; dit zorgt voor nét een stukje extra service. Bepaal van te voren of je hier extra aan wilt verdienen. Je kunt dit opnemen in de prijs en vertellen in je beschrijving. Ook kun je jouw opties voorleggen aan de gasten in de chat voor het bezoek.
 3. Wijs de weg
  Het is belangrijk dat gasten precies weten waar de accommodatie gelegen is. Zorg ervoor dat de adresgegevens in je profiel juist zijn. Mocht je locatie lastig te vinden zijn, dan kun je een korte routebeschrijving opnemen in de incheck instructies of je stuurt je gast een bericht via Berichten. Je kunt uiteraard ook via een bericht je telefoonnummer delen als je dat wilt. zodat je gast(en) contact kunnen opnemen als ze accommodatie niet kunnen vinden.
 4. Wees duidelijk
  Nadat de gasten bij je accommodatie zijn aangekomen, kun je de van te voren opgestelde regels nogmaals communiceren. Waar kunnen ze hun afval weggooien? Van welke voorzieningen mogen gasten gebruik maken? Mag er gerookt worden? Hoe moet worden om gegaan met de gedeelde faciliteiten? Vertel dit jouw gasten bij aankomst. Zo weet jij zeker dat er goed wordt omgegaan met je werkplek én gasten weten waar ze aan toe zijn. 
 5. Positief afscheid nemen
  De gasten zijn hun spullen aan het inpakken en staan klaar om jouw accommodatie te verlaten. Als je meer uit jouw accommodatie wilt halen is de dit tijd om actie te ondernemen. Vraag of de gasten een review schrijven over hun ervaringen op jouw werkplek. Deze reviews worden getoond op de website. Dit zorgt voor een grotere kans dat andere professionals jouw accommodatie zullen bezoeken! 

Hoe communiceer ik met mijn gasten?

Wanneer je een reserveringsverzoek ontvangt kun je de gast een bericht sturen via het platform. Ga naar reserveringen en schrijf een bericht voor jouw gast. Communicatie via het platform is belangrijk voor je eigen veiligheid en privacy. Wanneer een gast een bericht heeft gestuurd, ontvang je een melding in jouw email. Zodra de boeking betaald is kun je via Berichten ook communiceren met jouw gast.

Kan ik bellen met mijn gasten?

Gasten bellen is natuurlijk een snelle manier om te communiceren. Toch vragen en delen we op dit moment nog geen telefoonnummers van onze gebruikers. Waarom? Jouw veiligheid en privacy staat voor ons op de eerste plaats. Om jou en de gast te beschermen geven we geen telefoonnummer weer. Voor je eigen veiligheid en privacy is het wel verplicht om te betalen en te communiceren via het platform. Zowel tijdens reserveren en als de boeking is betaald, kun je via Berichten contact onderhouden met je gast.  

Moet ik een minimaal aantal uren beschikbaar zijn?

Jouw werkplek kan geboekt worden wanneer jij dit zelf wilt. Je bent dus niet verplicht om beschikbaar te zijn. Je kunt je aanwezigheid als host aangeven bij het opstellen van de advertentie en invullen bij het opstellen van de incheckinstructies, zodat jouw gasten weten wanneer ze welkom zijn en jij beschikbaar bent.

Wie kan een recensie over mijn werkplek schrijven?

Alleen de mensen die jouw werkplek bezocht hebben kunnen een recensie schrijven. Op deze manier voorkomen we onjuiste recensies en zullen ze altijd betrouwbaar blijven. Als de inhoud van de recensie aanvallende, racistische, discriminatie of andere onacceptabele inhoud bevat zal Coworkity deze verwijderen en nemen we contact op om beide kanten van het verhaal te horen.

Je kunt als host altijd reageren op recensies van jouw gasten. We zullen jouw reactie bij de review van de gast voegen zodat de rest van de community deze ook kan zien.

Kan ik een review over een mijn gasten schrijven?

Gasten kunnen een recensie achterlaten. Het is op dit moment helaas nog niet mogelijk om reviews over jouw gasten te schrijven. We vinden het echter wel interessant om deze reviews al te ontvangen. Als je een review hebt over de gasten horen we het graag via host@coworkity.com. We willen graag andere hosts en gasten inspireren met verhalen van anderen. Je kunt ons ook altijd mailen als het bezoek anders verliep dan gehoopt.

Betalingen

Hoe betaal ik een gast terug na annulering?

Soms komt het voor dat een gast of host toch de betaalde boeking moeten annuleren. Wij begrijpen dat dit kan gebeuren. Het terugbetalen van boekingsgelden gaat altijd via Coworkity. Graag leggen wij onze procedures hieronder uit:

Annuleren buiten 24 uur voor aankomst
Een betaalde boeking kan tot 24 uur voor de aankomsttijd door zowel gast als host worden geannuleerd. Als de boeking al is betaald dan wordt het bedrag van de boeking teruggeboekt door Coworkity.

Gast annuleert binnen 24 uur voor aankomst
Mocht de gast binnen 24 uur voor de aankomsttijd besluiten de betaalde boeking te annuleren, dan zal het geld niet worden gerestitueerd aan de gast. Wanneer gast en host echter tot een  overeenstemming willen komen over terugbetaling, dan kan de host of de gast contact opnemen met Coworkity via support@coworkity.com.

Host annuleert binnen 24 uur voor aankomst
Mocht de host binnen 24 uur voor de aankomsttijd de reeds betaalde boeking willen annuleren, dan dient de host contact op te nemen met Coworkity via support@coworkity.com.

Wanneer ontvang ik mijn verhuuropbrengsten?

In je dashboard kun je zien wat je hebt verdiend met de verhuur van je werkplek(ken). Als je je verdiensten wilt laten uitbetalen, dan dien je via je dashboard een verzoek in. Op de eerste dag van de maand storten we vervolgens je verhuurinkomsten (minus de commissie en transactiekosten van Ideal, Paypal of credit card) op jouw rekening. Let op: het is wel van belang dat je jouw rekeningnummer goed hebt ingevuld in jouw uitbetalingsverzoek. Voor jouw eigen veiligheid en privacy is het verplicht om betalingen via het platform te laten verlopen. Naast jouw veiligheid en privacy doen we dit om te voorkomen dat mensen jouw plek 'reserveren' en vervolgens niet komen opdagen zonder te betalen. 

 

 / 

Log in

Bericht versturen

Mijn favorieten